click here :)

May 31, 2013

makanan cuti sem. hihi

salam :)

ok. for this entry i malas nak kecek banyok. hihi. layan jela makanan ape yang masuk dalam perut ambo ni.
silakan menjamu mata :p

1.my homemade popia
inti : sengkuang, lobak merah, tauge, udang, bawang besar, telur :)

2. steambot
this is my favourite. Pasar Malam Lundang. sos dia memang kaw !!

 3.mihun kerang
ni special from matok untuk cucu dia yang mengade-ngade ni. hihi. thanks matok :*

 4. apam & kuah ikan
ni pom special dari matok :)

5. nasi goreng sayur blackpaper
ni resepi akak roomate aku dulu. best !

6. colek tepi pantai . wee :))

7. ikan sumbat hitam
ni mama yang masak. also my favourite ! :)

 8. tomyam Sapura, Kubang Kerian
tomyam ni memang laku. nak beli kena order awal-awal

9. petai jeruk
ni feveret mama abah & aku ! haha.

10. mee tomyam, Noodle Station
feveret jugak ! haha

11. maggi tomyam
kedai dia depan Wisma Kota Bharu. best ! kt tempat lain tak pernah lagi try. hehe

12. maggi ayam pedas with Shitake
shitake tu feveret aku ! haha. best wooo. tumis bwg putih ngan lada pastu letak shitake !

13. La Cremeria ice-cream
u should try this ! best ! ade hazelnut & choc chips. so yummy :)

 14. etok salai 

15. nasi kerabu

xoxo,
sarah

da habis baca? TQ

4 comments:

zakirasli .. said...

Assalamualaikum, saya singgah sini :) sedap nmpak mkanan tu semua.. :D

mysarah. said...

@zakirasli .. cuti sem je blh makan sdp camni :)

this is how life's go everyday said...

assalammualaikum! :D dtg melawat sambil2 baca semua entri..cuti yang membosankan kat umah ^^ so, bw jew la keja nye yek ^^ nice entries and blog ^^

Emma Syahira said...

perrghh sedap nyee.. terasa nak kuar cari makanan..btw dah follow..harap follow balik ok.. =)

Newer Post Older Post Home